AA.jpg
 
BB.jpg
 
 
DD.jpg
 
AB.jpg
 
AC.jpg
 
AD.jpg
 
day_5_-_gagliano_del_capo_640_x_436.jpg
 
day_7_-_porto_selvaggio_www.salentobicitour.org_640_x_359.jpg

Vil du sykle på egen hånd?


En ukes sykkeltur i regionen Puglia, fra Lecce, rundt hælen på Sør-Italias støvel og tilbake til Lecce. Vi ordner sykkel, hotell langs ruta, bagasjetransport og GPS. To lette lunsjer/vinsmakinger er og inkludert. Engelsktalende telefonassistanse hele døgnet. Prisen er pp og gjelder for minst 2 personer.

 

SALENTO er navnet på hælen av den såkalte italienske støvelen. Lecce er den største byen. Området ligger ved Adriaterhavet og bukter seg inn i den joniske gulfen opp til byen Taranto. Regionen ligger midt i Middelhavet, og derfor finnes det spor over alt etter de sivilisasjonene som har holdt til her; messapiere, grekere, romere og normannere. En tur gjennom denne delen av Puglia er som å sykle i et friluftsmuseum. Prehistoriske steinsettinger, byzantinske helligdommer, barokke katedraler og små bortgjemte viker er bare noe av det du kan møte. Salento er også verdenskjent for sitt gode kjøkken, der smaken i produkter fra åker og eng blandes med salt sjømat. Dessuten kan man høre folkemusikk, særlig Pizzica Pizzica med de fantastiske rytmene.

 

HVORDAN KOMME TIL LECCE?
Nærmeste internasjonale flyplass er Brindisi. Bari er heller ikke langt unna. Men flyr du til Roma eller Napoli, går det gode og raske tog til Lecce, det tar 4-5 timer.

 REISERUTE (se kart til venstre, eller over/under om du er på mobil):

Salento er nesten helt flatt, noe som gjør turen behagelig for syklister på nesten et hvert nivå. Du sykler daglig fra 30 til 60 kilometer, stort sett på småveier, med korte avstikkere til sjøen og stopp i småbyene. "Slow-moving" eller langsomsykling er syklistenes svar på Slow Food-filosofien. Du skal få tid til å nyte landskapet og kulturen rundt deg. GPS-en leder deg gjennom de fineste traseene og utenom de travleste veiene.

 

 PROGRAMMET:

Dag 1: Ankomst Lecce, info og sykkelutlevering. Overnatting der
Dag 2: Fra Lecce til Otranto – 56 km.
Dag 3: Området rundt Otranto - 35 km.
Dag 4: Otranto-Leucakysten - 52 km.
Day 5: Den joniske kysten til Gallipoli - 61 km.
Dag 6: Området rundt Gallipoli - 30 – 60 km.
Dag 7: Tilbake til Lecce - 42 km.
Dag 8: Hjem igjen

 

 

 DAG FOR DAG:

Dag 1: Sjekk inn på hotellet i Lecce. Der får du informasjon om turen, og du får utlevert sykkel og GPS

.Dag 2: Lecce – Otranto

Du starter turen i flatt og fint landskap. Første severdighet er Acaya, en by med ringmur og et kjempestort slott. Deretter Le Cesine; et område som er beskyttet av WWF på grunn av en mengde sjeldne trekkfugler. Så går turen mot kysten, langs Roca Vecchia, en ruinby fra bronsealderen, og forbi Alimini-sjøene. Etter ytterligere noen kilometer ankommer vi Otranto, der de smale gatene byr på små overraskelser rundt hvert hjørne. Både St. Peterskirken med byzantinske fresker og katedralen med nydelig mosaikk er verdt et besøk. Gå heller ikke glipp av den spektakulære vollen langs havet.

Dag 3: Otrantos omgivelser


Turen går oppover langs elva Idro, og du ankommer Casamassela. Der blir det et lite besøk på Le Constantine, et senter for tradisjonell veving. De gamle vevstolene er fremdeles i bruk. Videre til Giurdignano, gjennom en megalittisk park fra bronsealderen og til den botaniske hagen med sjeldne kaktusarter i La Cutura. I dette området får du lunsj, og om ettermiddagen kan du stoppe ved en typisk steinovn og få smake brød, lokale produkter og vin.

 

Dag 4: Otranto – Leucakysten

I dag sykler du langs den villeste delen av Salentos kyst. Du passerer fyret Palacia, som er det østligste punktet av Italia, og videre forbi en liten, rød innsjø i et nedlagt bauxittsteinbrudd. Du fortsetter langs kysten på en vei som ligger som en lang balkong langs klippene over havet, og skuer mot Otranto-stredet. I godt vær kan du se fjellene i Albania og Hellas. Du kan besøke Zinzulusagrottene, der noen av gangene ligger 200 fot (60 meter) under jorda. På veien videre kan du beundre bøndenes utrettelige slit med å lage det golde og bratte landskapet om til fruktbare terrasser med tørrmurer. Etter å ha krysset brua over et dypt gjel med sjeldne blomster og urter, kommer du til Santa Maria di Leuca. Der kan du gjøre som pilgrimene og besøke klosteret.

 

Dag 5: Fra Leuca til Gallipoli

I dag passerer du Kapp Leuca, den sørligste delen av Puglia. Et landemerke er et stort forsvarstårn midt i en liten landsby. Deretter kommer du til en gammel mølle, hugget ut av fjellklippene, og et gåtefullt gravmonument laget av store steiner. Det kalles "centopietre", som betyr hundre steiner, og kommer fra Vereto, en gammel førromansk by i nærheten. Tilslutt går turen til Leuca piccola, - Lille Leuca – et viktig pilgrimsmål som fremdeles opptar et stort underjordisk område.

Langs olivenlunder og soltørre steinmurer sykler du til Ugento, der du kanskje vil besøke det arkeologiske museet. Om ettermiddagen går turen igjen langs den joniske kysten ved øya San Andrea og Punta Pizza naturpark. I Gallipoli får du servert aperitifen på en terrasse med panoramautsikt over havet. Gallipoli ligger på en øy, og denne lille fiskelandsbyen er helt spesiell på grunn av lyset, de trange smugene og fiskemarkedet.

Dag 6: Rundt Gallipoli

I dag kan du utforske Gallipolis nærområde, og første stopp er Sannicola med en underjordisk oljemølle. Deretter kan du besøke Tuglie med sitt merkverdige landbruksmuseum. Turen går videre til Galatone, en vakker barokk gammel by med normannerslottet Fulcignano. Om ettermiddagen sykler du videre til Galatina, der du kan beundre Santa Caterinakirken, dekorert med fresker i Giottos stil. Byen har òg et nydelig historisk senter. Hvis du ikke har lyst til å sykle tilbake, går det an å ta toget.

 

Dag 7: tilbake til Lecce

På turens siste dag passerer du mange borggårder og villaer fra attenhundretallet på vei tilbake til Lecce. Stopp ved Nardo og besøk det barokke historiske senteret der. I Copertino finnes et imponerende normannerslott som òg er verdt et besøk. Noen kilometer før Lecce kan du besøke brødrene Martina, som driver et tradisjonsrikt keramikkverksted. Ankomst Lecce sent om ettermiddagen. Sykler leveres tilbake.

Dag 8: Retur hjem

Dag 8: Retur hjem


PRIS fra ca kr. 6000 pp for minimum 2 personer + sykkel fra kr. 700. (vanlig sykkel). Prisen kan variere, for dere blir fakturert i euro.Ekstra for elektrisk sykkel, enkeltrom, flere netter på hotell eller hvis bare én person tar turen. Det går og an å oppgradere hotellstandarden og standarden på hele turen.

Turen er på 8 dager/ 7netter på egen hånd. Turen starter i Lecce. 

 Tiramisu setter deg i kontakt med turoperatøren i Lecce.

Turen inkluderer:

  • 7 overnattinger på bondegård/trestjernes hotell eller B&B
  • 7 frokoster
  • 2 enkle måltider med vin, ost og lokale produkter
  • Bagasjetransport
  • GPS-guide med strekningene du sykler
  • Veibok med info om stedene du besøker
  • Engelsktalende telefonassistanse hele døgnet