Tiramisu er en liten turoperatør, som holder til inne i Ryfylkefjordene i Rogaland.

Daglig leder Bente Thurmann-Nielsen startet i det små for rundt femten år siden. Opprinnelig kommer hun fra Oslo. Hun har selv bodd fire år i Italia, og la igjen litt av sjela si der. I Ryfylke bor hun med mannen sin på en fjellgard, og har vært i skolen i sitt yrkesaktive liv. Men da internett inntok landet, fant hun til sin store glede ut at en ny verden åpnet seg, og at det gikk fint å arrangere turer til Italia, selv fra en avsidesliggende fjellgard.

I november 2013 laget Oddgeir Bruaset i serien "der ingen skulle tru at nokon kunne bu" et program fra plassen der Tiramisu holder til. Se programmet her

Tiramisu har laget tematurer til mange land, som Frankrike, Tyskland, Finnland, Sverige og Brasil. I det siste har vi spesialisert oss på Italia, som vi etter hvert er lommekjent i. Deltakere er svært ofte vestlendinger, og de fleste turene går ut fra både Stavanger og Oslo, men vi kan ordne med tilknytning fra andre steder.

Vi lager turer med fokus på mat, vin, kunst og kultur. Litterære turer har vi hatt fra starten av, og vi har gått mye i de gamle nordiske dikteres fotspor i Roma sammen med bl.a. Edvard Hoem. Det siste året har vi gått i Ibsens og Ferrantes fotspor i Napoli, Amalfi og Ischia.

Mye av fokuset vårt de siste fem årene har vært vandringer på den gamle pilegrimsveien, Via Francigena, som går gjennom hele Italia. Vi har arrangert mange turer langs denne leden i Toscana, og det siste året har vi laget en tur fra Roma og sørover. I juni 2018 prøvegikk vi vandringen fra Toscana og sørover, med siste etappe inn til Roma, og denne turen tilbyr vi for første gang i mai 2019. 

Vi skreddersyr gjerne turer på oppdrag for store og små grupper, enten det er klubber, organisasjoner, firma, skolepersonale eller rett og slett en liten gjeng med venner som vil ut på eventyr.                             

Vil du på opera? På språkkurs? På mat- eller vintur? Hva med fottur? Vi hjelper deg med alt det praktiske. Vi har gode kontakter i Italia, og hjelper deg gjerne.

Som en ekstra service kan store eller mindre grupper leie feriehus fra denne hjemmesiden.

Suldal Bente med lam 4.jpg
 
Selinunte i blomstring  copy.jpg

Tiramisu har flere flinke medarbeidere

Marianne_guider_i_Selinunte.jpg

 Marianne Schibbye Bergesen har master i litteraturvitenskap fra Universitetet i Oslo, og har i tillegg kunsthistorie og antikk historie. Hun har bodd på Det norske institutt i Roma, og har spesialisert seg på Roma. Hun guider og tilrettelegger turer for nordmenn i Roma. Hun skriver bloggen Mitt Roma, se her. Der skriver hun om Roma, men og om de turene hun er med Tiramisu til andre steder i Italia, f. eksempel Sicilia.


Kjell Helle-Olsen (4).jpg

Kjell Helle-Olsen har vært leder i Stavanger Turistforening i en årrekke. Nå er han pensjonist, og bruker tiden sin til fortsatt å gå fine turer, ta nydelige bilder og holde fine naturforedrag med bilder. Det siste året har han og vært med Tiramisu på mange vandreturer på den gamle pilegrimsleden i Toscana. Fra 2017 har vi laget en vandring på pilegrimsvei fra Roma og sørover på Via Appia Antica. Siste delen av turen går i Puglia, og vi går både på Via Traiana, Via Appia Antica og Via Francigena, som er pilegrimsveien.

Og i 2018 fortsetter vi å utvikle disse populære vandringene på pilegrimsvei.


Daglig leder i Tiramisu, Bente, sammen med reiselederne Kjell og Marianne.

Daglig leder i Tiramisu, Bente, sammen med reiselederne Kjell og Marianne.


Før en reise ønsker hotellet noen opplysninger fra deg. Tiramisu har og en beredskapsplan, som vi ber deg fylle ut,  klikk her

Beredskapsplan 2, klikk her

Beredskapsplan 3, klikk her