2.1.jpg
 
 
2.3.jpg
 
2.4.jpg
 
2.5.jpg
 
2.6.jpg
 
2.7.jpg

Tema: Slow Food – kortreist mat.
Mat som er god, ren og rettferdig

Mat basert på lokale råvarer,
tradisjoner og sesong.

Inspirert av den verdensomspennende Slow Food bevegelsen drar vi på kulinariske streiftog til den norditalienske regionen Emiglia Romagna og Piemonte. Det var i denne fruktbare regionen ved Po-sletta mellom de sveitsiske Alpene i nord og de apuanske Alpene i sør at Slow Food filosofien ble unnfanget i 1989. Filosofien går ut på å fremme retten til å nyte god, ren og rettferdig mat. Gastronomien i Piemonte er preget av respekten for naturlige
sesongbaserte råvarer, enkelhet, tradisjon og nyskaping.

 

  DAG 1
LUNSJ, MIDDAG
Avreise fra Gardermoen eller Sola til Milano. Buss til Parma, middelalderbyen midt på den frodige Po-sletta. Vi tar en matbit underveis. Innkvartering på hotel Century i sentrum av Parma. Middag på en spesiell restaurant Antica Corte Pallavicina Relais. Før middagen får vi omvisning i grottene der det henger hundrevis av Culatello di Zibello til modning. Og vi får smake...

 

DAG 2
FROKOST, LUNSJ
Etter frokost får vi se produksjonsprosessen av Parmegiano Reggiano. Så følger en dag der vi får smake på det meste Parma har å by på, alt fra den gode parmaskinken til balsamico. Og selvfølgelig får vi lunsj, også det en smaksopplevelse.

Om kvelden er det kanskje en opera i den vakre operaen i Teatro Farnese, et teater med en sal som er en opplevelse i seg selv.

Middag på hotellet eller i byen på egen regning.

 

DAG 3
FROKOST, LUNSJ

Et besøk på Corte Donda, en agriturismo ca 40 km fra Parma. Her får vi smake på Bitto - osten fra fjellområdet Morbegno - med følge av stedets egenproduserte Mostarda. Vi smaker også på vin og andre av stedets produkter før vi avslutter besøket med lunsj. Ettermiddagen fri til å utforske byen, og middag på egen regning.

 

DAG 4
FROKOST, LUNSJ & MIDDAG

Buss mot Barolo (230 km) etter frokost. På veien stopper vi i Neviglie, og besøker en lokal spekematprodusent First Filet der vi får smaksprøver. Etterpå besøker vi en liten lokal osteprodusent i Borgomale. Han viser oss rundt, og viser oss hvordan osten blir til. Lunsj med smaksprøver. Etter lunsj reiser vi til Barolo, der vi installerer oss på det koselige hotellet hotel Barolo. Middag på hotellet.

 

DAG 5
FROKOST, MIDDAG

Trøfler, trøfler og atter trøfler. Buss (ca. 20 min) til Alba. Trøffelfestival i Alba. Inne på området kan alle prøve de rettene de ønsker på egen regning. Byvandring. Om kvelden reiser vi opp til la Morra, til en god middag. Før det går vi innom konfektprodusent Giovanni Congo og delikatessebutikken ved siden av.

 

DAG 6
FROKOST, LUNSJ, MIDDAG

Etter frokost kjører bussen oss til Bra, der Slow Food bevegelsen har sin opprinnelse. Omvisning på det gastronomiske universitetet der. Besøk hos matprodusent og god lunsj. Omvisning i hotellets vinkjeller og middag på hotellet.

 

DAG 7
FROKOST, LUNSJ, MIDDAG

Dagen er viet Barolo og vinens verden. Her produserer de også Grissini, og vi tar en titt innom bakeriet. Vandring gjennom vinmarkene og besøk hos lokal vinbonde. Lunsj med vinsmaking i på Barolos største vingård. Ettermiddagen på egen hånd. Da kan du f.eks. besøke vinmuseet i Barolo. Avskjedsmiddag på hotellet

 

DAG 8
AVREISE TIL FLYPLASSEN I MILANO 170 KM UNNA (2,5 TIMES KJØRING)