Turforslag

Alle turene nedenfor er gjennomført

og kan gjentas med små endringer

etter ønske


parmesanostIMG_20151017_101751_640_x_853.jpg

Tema: Slow Food – kortreist mat.
Mat som er god, ren og rettferdig

Mat basert på lokale råvarer,
tradisjoner og sesong.

Inspirert av den verdensomspennende Slow Food bevegelsen drar vi på kulinariske streiftog til den norditalienske regionen Emiglia Romagna og Piemonte. Det var i denne fruktbare regionen ved Po-sletta mellom de sveitsiske Alpene i nord og de apuanske Alpene i sør at Slow Food filosofien ble unnfanget i 1989. Filosofien går ut på å fremme retten til å nyte god, ren og rettferdig mat. Gastronomien i Piemonte er preget av respekten for naturlige
sesongbaserte råvarer, enkelhet, tradisjon og nyskaping.


Verdensarvtur

iToscana

I Toscana kan man bli fortumlet av skjønnhetsinntrykk. Vi ønsker likevel å invitere til en reise i byer og til landskap der historiens grusomhet og livets skjønnhet har satt sterke spor. Kunst og arkitektur av ypperste slag finnes over alt der vi skal ferdes, og er en levende del av hverdagen. Toskanerne vi skal møte holder tradisjonene sine i hevd og byr oss på en smak av det beste de vet! Turen er innom hele fem steder på verdensarvlista.

t3.jpg

Vandringer i

Italias

grønne hjerte,

Umbria

Vi har valgt tre av Umbrias åtte nasjonalparker som utgangspunkt for vandringene: Monte  Sibillini, Monte Subasio og Monte Cucco,  som alle ligger i fjellkjeden Appenninene.

a2.jpg

Lucca_Anphitheatre Square.jpg

Toskanatur

ogPuccinifestival

Bli med til Toscana og opplev opera av Puccini på utendørsscenen i hans hjemby, Torre del Lago.

Passer for liten operainteressert gruppe.

Tidspunkt: juli/august


Historiske

vandringer i Roma

med reiseleder

Ingen by rommer så mye historie som Roma, med utallige minnesmerker, særlig i det historiske sentrum. Her finner vi antikkens veldige ruiner og storslåtte monumenter, byen er også kristendommens sentrum med Peterskirken og Vatikanet. I tillegg finner vi et arkitektonisk lappeteppe av renessanse- og barokkarkitektur som huser mange berømte kunstverk.


Sør-Italia

Tiramisu tar deg til Cilento i Sør-Italia, til Napoli og til Pompei. Greske templer,  gamle tradisjoner og en moderne bøffelfarm der
den berømte mozzarellaosten blir til, står på planen. Du vil oppleve kunst, kultur,
folkeliv, språk og natur. Ikke minst skal vi smake den gode maten som italienerne er så stolte av – og vinen! 

IMG_0464 (640 x 480).jpg

En smak av Toscana

mot Siena (640 x 480).jpg


Ditt Toscana – et gjensyn med bilder du har sett i historiebøker eller på plakater; Michelangelos David i Firenze, eller rådhuset i Siena. Ditt Toscana – en fornemmelse av hvordan bymennesker levde og tenkte i korstogenes tid og under svartedaudens herjinger og renessansefyrstenes blodige kamper. Du kan også komme til å kjenne deg igjen i landskapene; vinmarker veksler med oliventrær i bratte, solsvidde åssider. Derfra kommer råvarene til deilige måltider, servert med en stolthet du knapt har opplevd maken til.