Lukket tur for
venneforeningen Stavanger museum

FIRENZE

 

Firenze

Firenze

KUNSTTUR 2018

påmeldingsskjema nederst på siden

VENNEFORENINGEN STAVANGER KUNSTMUSEUM ARRANGERER TUR TIL FIRENZE I SAMARBEID MED TIRAMISU – REISER MED SMAK AS OG AUTORISERT TURGUIDE FOR FIRENZE, CATHERINE WALLERMAN HUHN.

TIDSPUNKT: 21. – 26. OKTOBER 2018

PROGRAM

21.10:   Avreise fra Sola kl. 6.00! med KLM via Amsterdam til Firenze. Ankomst Firenze kl. 10.40.

                Catherine, vår svenske guide, møter oss med buss og vi kjører direkte til hotel Orto de’Medici

                for innsjekking.

Kl. 12.30: felles lunsj på restaurant i nærheten. Om ettermiddagen møtes vi i hotellets fellesrom, der Catherine vil fortelle oss om Firenzes historie, og så blir det en byvandring på ca 2,5 time. Middag på egen hånd, noen vil kanskje ta en tidlig kveld?

22.10:                                                                    

San Gimignano.jpg

Denne dagen blir det heldagsutflukt med buss til Siena og San Gimignano. Catherine henter på hotellet kl. 09.30. I Siena går vi gjennom byen til Il Duomo, Sienas katedral og en av Italias mest dekorerte kirker, deretter fortsetter vi til il Campo, Sienas vakre, solstråleformete rådhusplass, der vi har pizzalunsj på torget.

Om ettermiddagen besøker vi den fascinerende byen San Gimignano, byen med de mange tårn. Vi er tilbake i Firenze ved 18-tiden. Middag på egen hånd.

 

23.10:

Firenze.jpg

Gruppen blir delt i to denne dagen. Catherine henter gruppe 1 på hotellet kl. 09.30. Kl. 10 har halve gruppen forhåndsbestilte billetter til kunstmuseet Gli Uffizi. Lunsj på egen hånd

Kl. 15 går gruppe 2 til Uffizi-museet med Catherine. Den gruppen som ikke går på museet, får god anledning til å utforske byen, og bl.a. beundre Ghibertis vakre bronsedører på dåpskapellet til domkirken. Om kvelden blir det felles middag i byen.

 

 

 

 

24.10:

Denne dagen er viet Michelangelo. Catherine henter gruppen kl.9.30 på hotellet, og vi går til Galleria dell’Accademia i nærheten. Her vil Catherine fortelle om Michelangelos liv og arbeid, og vi vil se en del av hans verk, og ikke minst høydepunktet, David. Her står nemlig originalen! 

Etterpå går vi til Le Cappelle Medicee for å se mer av Michelangelo, men også det fantastiske Prinsekapellet.

Felles lunsj.

Om ettermiddagen går vi til Santa Croce-området for å besøke Fransiskaner-munkenes kirke Santa Croce, med bl.a. Michelangelos grav.

Middag på egen hånd.

 

 

 

25.10:

Morgenstemning på Ponte Vecchio

Morgenstemning på Ponte Vecchio

Formiddagen til egen disposisjon. Kl. 13.30 møtes vi på Ponte Vecchio, og fortsetter på andre siden av elven. Vi besøker Palazzo Pitti med Galleria Palatina.  Deretter går vi til Santa Maria Novella kirken, som er domenikaner-munkenes kirke, fylt med fresker av alle slag, fra Masaccio til Ghirlandaio og mye mer. Til slutt besøker vi det tilhørende apotek Santa Maria Novella, et vakkert, gammelt apotek.

 

Kl. 19.30: Felles middag

 

 

 

26.10:

Kl. 11 vandrer vi til San Marco klosteret i nærheten av hotellet for å nyte Beato Angelico’s fresker og høre om klosterets spennende historie.

Kl. 12.30: Felles lunsj

Kl. 15.00: avreise med egen buss til Firenze flyplass. Flyavgang kl. 17.40 med KL 1644 til Amsterdam, og derfra til Stavanger kl. 21.00.

 

 

Pris kr. 14.500. Enkeltromstillegg kr. 2900. Prisene kan bli justert i forhold til utviklingen av euroen.

Prisen inkluderer: flyreise m. flyskatter og bagasje fra Stavanger til Firenze, transport til og fra hotellet ved ankomst og avreise, dobbeltrom m frokost på sentralt beliggende fire stjernes hotell, utflukt som skissert, to middager og 4 lunsjer. Alle måltider er med tre eller fire retter, vin og vann inkludert.

 Vår svenske guide Catherine guider ved alle besøk, og vi har hjelp av høreapparat i alle museer unntatt i San Gimignano. Depositum kr. 3000 blir fakturert ved påmelding.

UTSKRIFTSVENNLIG VERSJON

PÅMELDINGSSKJEMA FOR FIRENZETUREN, ingen påmelding før 8. februar kl. 0900.

som i passet
ikke bruke +
GATENAVN,
som i passet
som i passet