sprak01 (1).jpg
 
montepulciano-165197_1280.jpg
 

Har du lyst til å lære italiensk - dra til Montepulciano - der får du i pose ogsekk.

Vi samarbeider og med en språkskole i Toscana, som heter Il Sasso. Den holder til i Montepulciano, og  tilbyr kurs på alle trinn, men bare om formiddagen fram til klokka 1400. Dermed er det tid til overs før eventuell lekselesing, både til å spise og drikke godt og til turer, for eksempel en vandring til en av Italias reneste og største basilikaer, bare to km utenfor byporten.

Eller innenfor porten: til en av landets eldste og best bevarte vinkjellere. Eller ut med buss i ti minutter ned til noen deilig avslappende varme bad, i Chianciano Terme. Eller på dagstur til sjøen Trasimeno og bade sammen med italienere. Eller en dag i Siena, eller … Man er faktisk midt i smørøyet.

Skolen starter med en omfattende språktest, og på grunnlag av den plasseres man på egnet kurstrinn. Det pedagogiske opplegget legger stor vekt på muntlig ferdighet, særlig i begynnelsen, og lærerne har en innstilling til elevdeltakelse og omgangstone som passer godt for alle med skandinavisk skolebakgrunn. Oppgavene er varierte og skaper en følelse av å mestre og være flink - lærerne gjør det rett og slett morsomt å lære italiensk!

Det er tempo og god progresjon i undervisningen, men det utelukker ikke at kulturhistoriske eller private anekdoter ofte flettes inn. Dermed får man en innsikt i det italienske hverdagslivet på en ganske naturlig måte. At skolen også tilbyr kokekurs, ekskursjoner i nabolaget (Cortona for eksempel) og andre felles opplevelser, skaper hyggelig stemning.

Elevene kommer fra hele verden, og den ivrige tar kaffepausen med noen de ikke har felles språk med, slik at de italienske glosene får luftet seg. Noen kommer i bil flere i følge, de leier hus utenfor byen og bruker formiddagen på sine ulike interesser. Ganske mange kommer alene, leier seg inn i en leilighet midt i byen og finner snart noen å vandre sammen med. Verdt å merke seg er at skolen tilbyr skreddersydde språkkurs for dem med interesser i italiensk samtidshistorie ("Italia Oggi"), litteratur, kunsthistorie (Il Sasso er kjent for sitt renessanse-kurs) og film ("Il nuovo cinema italiano"). Dermed kan man virkelig få i pose og i sekk!

Prisene varierer noe mellom vinter og sommer. Til orientering et par priseksempler for innlosjering og språkkurs: For to personer som bor utenfor Montepulciano og disponerer bil: Fra 400-480 Euro per uke i et lite hus på landet (1-3 km fra byen), god standard. For én person i leilighet inne i byen: Per person per natt: 34 Euro. (En uke - 6 netter - koster 204 Euro, og 13 netter 442 Euro.) Prisene er pr. 2015

Standard språkkurs i en uke (4 timer pr. dag 6 dager pr. uke): 270 euro pp, to uker 465 euro. priser pr. 2015.

 

 


Hør hva en fornøyd deltaker skrev til Tiramisu i 2011:


Hei. Fikk lyst til å sende noen ord om turen min til Montepulciano. Det var helt fantastisk! Jeg bodde privat med halvpensjon, hos et ektepar som nå er pensjonister. Tror neppe jeg kunne fått bedre vertskap. Det var et elskverdig ektepar som viste stor gjestfrihet. Fruen laget 4 retters middag hver kveld med nydelig vin til. Bonus ved å bo privat er blant annet at jeg fikk et innblikk i familielivet i Italia + at jeg fikk øvd på italiensken.   Heike og lærerne tok imot meg med åpne armer, makan til hyggelige mennesker. Undervisningen var godt tilrettelagt og lærerne var dyktige pedagoger.   Jeg fikk veldig god kontakt med de andre studentene (damer på min alder). Vi holdt sammen på fritiden og har utvekslet email adresser. Foruten 4 timers undervisning hver dag, ble det også tid til å besøke andre byer. Det ble tur til Siena, Montalcino, Pienza og Cortona. Avslutningsvis stoppet jeg 3 dager i Firenze før jeg reiste hjem  til Norge.
(deltaker på språkkurs i Montepulciano)