Sicilia for kropp og sjel
14. - 20. oktober 2018

Scroll til bunn av denne siden for å finne bestillingsskjema!

Bli med til eventyrlige Sicilia. Vi skal gå langs forrevne klipper, i nasjonalparken lo Zingaro og i Europas største arkeologiske park i Selinunte, med ruiner av storslåtte greske templer. Vi skal bo hyggelig på firestjernes hotell i den lille araberinspirerte byen Mazara del Vallo, ikke langt fra Marsala, der den berømte vinen kommer fra.


port-2671744_1920.jpg

DAG 1

Fly fra Oslo kl. 06.05 med mellomlanding i Frankfurt. Ankomst Palermo kl. 12.20. Vi busser et par timer til vårt fire stjernes hotell i Mazara del Vallo. Rolig ettermiddag og middag på hotellet.


båt_Mozia_640_x_406.jpg

DAG 2

Vi starter dagen med en busstur til den lille øya Mozia, som ligger nord for Marsala. Der går vi ombord i en liten båt som tar oss til den vakre øya med levninger fra fønikere og kartagenere. Vi vandrer rundt øya (1-2 km), og vår guide Marianne forteller oss om øyas historie. Etterpå blir det mulig å besøke museet Villa Whitaker, som huser en unik samling av kunst og gjenstander fra utgravingene på øya. Båt og buss tilbake til Marsala. 

Vi spiser lunsj på en vingård utenfor Marsala. Etterpå busser vi tilbake til hotellet. Middag på hotellet.


Selinunte_i_blomstring__copy_2015_Sicilia_små_bilder.jpg

DAG 3

Formiddagen tilbringes i fantastiske Selinunte, som er Europas største arkeologiske park med ruiner etter storslåtte greske templer og en eldgammel by ved havet. Vi vandrer og forteller litt samlet, men det blir også tid til å vandre alene på gode stier i vakker blomstrende natur mellom eldgamle minner. 
Vi drar litt utenfor Selinunte for å spise lunsj på en baglio, typisk siciliansk bondegård, eventuelt spiser vi på hyggelig restaurant ved stranda. Middag på hotellet.


favignana1_640_x_480.jpg

DAG 4

Vi busser til Trapani, der vi går om bord i en hydrofoil, som tar oss ut til Favignana-øya, en av de egadiske øyene, ca. ½ times båttur. Favignana er kjent for fangsten av tunfisk i farvannene rundt øya. De som vil leier sykler på eget ansvar. Resten av oss går. Vi tilbringer formiddagen der. Lunsj på egen regning. Middag på hotellet om kvelden.


vandring_lo_Zingaro_2015_Sicilia_små_bilder.jpg

DAG 5

Om naturreservatet er åpent skal vi vandre på en ca syv kilometers god sti mellom hav og høye fjell i naturreservatet Lo Zingaro, kjent for sin rike flora med ville orkideer og dvergpalmer. Vi starter i den lille landsbyen Scopello, går så langt vi vil. Matpakkelunsj med det typiske olivenbrødet, cunzate, fra stedet.

Etterpå blir det litt tid til å rusle på egen hånd i den lille landsbyen. Retur til hotellet, og middag der.

Alternativ vandring er rundt Monte Cufano


DAG 6

Programmet denne dagen er litt åpent. Om det er klarvær, setter vi oss i bussen opp til den gamle middelalderbyen Erice, 750 m tilværs på toppen av et fjell. Men ofte ligger tåken tjukk her oppe, så vi tar værforbehold. Her kan vi vandre i de koselige, trange og brosteinbelagte gatene, stoppe på de hyggelige piazzaene og beundre den gamle borgen på toppen av byen.

Alternativt program kan være å bare utforske den lille byen der vi bor, eller nyte hotellets basseng. Uansett blir det hyggelig lunsj og middag på hotellet.

erice3_640_x_408.jpg

DAG 7

Hjemreise med fly fra Palermo kl. 11.55 om Munchen. Ankomst Oslo kl. 17.55

Fra Tiramisu er daglig leder Bente Thurmann-Nielsen med sammen med reiseleder Marianne Schibbye Bergesen. Programmet kan bli noe endret.

Pris: kr. 16.300, enkeltromstillegg kr. 1500, som inkluderer flybillett fra Oslo tur retur med skatter og avgifter, buss på Sicilia til alle utflukter, overnatting med frokost og middager og drikke til maten. Lunsjer alle dager uten dag 4. Det kan bli små endringer i programmet. Forbehold om store valutaendringer.

Tidspunkt: 14. - 20. oktober 2018

Depositum kr. 3000 faktureres ved påmelding. Forbehold om nok påmeldte. Se påmeldingsregler

Gruppestørrelse: 18 – 30.

 

BESTILLINGSSKJEMA - SICILIA FOR KROPP & SJEL

som i passet
ikke bruk +