Ditt Toscana – et gjensyn med bilder du har sett i historiebøker eller på plakater; Michelangelos David i Firenze, eller rådhuset i Siena. Ditt Toscana – en fornemmelse av hvordan bymennesker levde og tenkte i korstogenes tid og under svartedaudens herjinger og renessansefyrstenes blodige kamper. Du kan også komme til å kjenne deg igjen i landskapene; vinmarker veksler med oliventrær i bratte, solsvidde åssider. Derfra kommer råvarene til deilige måltider, servert med en stolthet du knapt har opplevd maken til.

Programforslag dag for dag

Dag 1: REISEDAG

800px-Montecatini_Alto.jpg

 
Avreise fra Stavanger via Amsterdam til Firenze. Buss til hyggelig firestjernes hotell med svømmebasseng i MONTECATINI TERME
Middag på hotellet.


                                                                                                                           
 

Dag 2: FIRENZE

domkirkeplassen i Firenze.JPG

Tog fra Montecatini Terme til Sta.Maria Novella-stasjonen i Firenze tar ca. 60 minutter. Verken bil eller buss er tillatt inne i sentrum, så tog er den beste framkomstmiddelet til å denne byen. På stasjonen blir du møtt av skandinavisk guide, som viser deg høydepunktene i en av verdens mest kjente renessanse-byer. Du får se domkirken, klokketårnet og dåpskapellet med bronsedørene på veien mot Piazza Signoria, der en pause er obligatorisk. Etter møtet med Arno og Ponte Vecchio kan vi ordne lunsj på hyggelig restaurant. Om ettermiddagen blir det tog tilbake, og middag på hotellet.
 

 

Dag 3: MONTECATINI TERME

Dag 3: MONTECATINI TERME

800px-Montecatini_Alto.jpg


 Formiddagen fri til å teste ut hotellets basseng, eller bli litt kjent i den koselige lille byen med  nydelige gamle bygninger i Jugendstil.
Montecatini er en travel liten by med mange fine butikker. Lett formiddags på egen hånd. Forslag til KVELDSUTFLUKT: Taubane opp til Montecatini Alto, den bittelille landsbyen i åssiden over Montecatini Terme. Vi kan ordne middag på en av de koselige restaurantene der. 
Dag 4: SIENA - med eller uten guide

Siena.jpg

Avreise tidlig om morgenen, for turen tar nesten to timer hver vei. Bussen må parkere utenfor bymuren (Mussolini innførte bilfritt Siena i 1930-årene – som den første byen i Europa). En skandinavisk guide kan guide i byen. Fra parkeringen til det historiske sentrum er det ca 15 min. gange, så husk gode sko. Middelalderhusene er spredt over tre åskoller. Herlige utsiktspunkter, men òg en del bakker å gå. Domkirken er stor og vakker. Piazza del Campo innbyr til å slå seg ned og drikke verdens dyreste kopp kaffe, men du vil nok ikke angre. Byen er for dem som elsker pilegrimsvandringer, politisk historie, middelalderkunst, helgener, fontener – og hester, med og uten rytter. Lett lunsj, felles eller hver for seg, før før bussen kjører tilbake til Montecatini Terme sen ettermiddag. Middag på hotellet. 

Dag 5: LUCCA - med eller uten guide

fra bymuren, Lucca.JPG

Utflukt til byen som samler alle tråder i Toscanas historie – nesten. Fra Puccinis barndomshjem går turen om middelalder-kirker, en typisk fransk og firkantet plass, et tårn og ender på ruinen av et romersk amfiteater. Denne nesten bilfrie lille byen er ikke større enn at du rekker innom mange smug og torg på kort tid. Det kan godt hende du går deg bort litt, for rette gater finnes ikke. Men du kommer deg alltids opp på muren som omslutter hele byen, og som du kan spasere på mens du skjenker en tanke til Napoleons søster som fikk Medicienes gamle mur satt i stand. Etterpå kjører bussen til hyggelig lunsj på en vingård med hjemmelaget mat og gårdens vin. Middag på hotellet. 
 

Dag 6: PISA - med eller uten guide

domkirken i Pisa (640 x 480).jpg

Buss til Mirakelplassen - et under av grønt gress, hvit marmor og - som oftest - blå himmel. I det fjerne ses tårnet, som er latterlig skakt (men slett ikke det eneste skjeve tårn i Italia). Om du vil opp i tårnet, får du individuell tid for oppmøte, trykt på billetten. Domen, dåpskapellet og kirkegården er alle tre verdt et besøk, og inngangsbilletten omfatter alle tre. Lunsj på egen hånd på en av de mange hyggelige fortausrestaurantene. 
 

Dag 7:     REISEDAG. Buss til flyplassen i Firenze.