Mat, vin og kultur i mangfoldige Lombardia
24.-29. oktober 2018

Scroll til bunn av denne siden for å finne bestillingsskjema!


Italia er full av byer og steder vi aldri har hørt om. Med sine middelalderbygninger, sine trange gater med blomsterprydde verandaer og farverike inngangsdører, med sine vingårder og meierier som gjør verdens beste vin og ost og severdigheter på Unescos verdensarvliste, har innbyggerne i Lombardia all grunn til å være stolte av sine hjemtrakter. Og ikke uten grunn: Italia har mer enn 50% av verdens samlede kunstverk og hele 51 verdens­arvobjekt innenfor sine grenser.

 Så når vi setter kursen mot Lombardia i nord-Italia sammen med reiseleder Per Åsander, får vi regne med mange ufor­glemmelige opplevelser innen mat, vin og kultur. Mot slutten av oktober ligger gjennomsnittlig dagstemperatur fortsatt på rundt 15 grader som jo passer bra for denne typen opplevelsesreiser.


Montichiari.jpg

DAG 1

Avreise fra Oslo kl. 11.50, (Stavanger kl. 12) ankomst til Milano Malpensa 16:35. Der venter en turistbuss som tar gruppen til byen Montichiari der vi skal bo i ett palassliknende, svært elegant og trivelig trestjerners hotell (ca 2 timers bussreise fra Malpensa).

Om kvelden serveres middag på hotellet. To glass vin er inkludert.


Verona2.jpg

DAG 2

Etter frokost reiser vi til Soaveområdet. Først besøker vi slottet i Soave som ligger majestetisk på en høyde over byen. Slottet stammer fra 900-tallet og var opprinnelig bygd som forsvar mot magyarer. På 1300-tallet fikk slottet sin nåværende form.

Området er kjent verden over for sine elegante hvitviner. Vi skal derfor naturligvis ha vinsmaking på en nærliggende vingård. Der serveres vi også en lett buffet.  Etter soavebesøket tar vår buss oss til Verona. Reiselederen forteller om byen og dens severdigheter underveis i bussen. Vel framme vandrer han med gruppen gjennom byen og forbi de ulike severdighetene såsom arenaen og Julias balkong.  

Deretter setter vi kursen mot et annet kjent vinområde, nemlig Valpolicella. På en utmerket vingård prøvesmaker vi fem viner som ledsages av lokal ost.  

Om kvelden spiser vi middag på en populær restaurant i Montichiari.


sykling_i_vinmarker.jpg

DAG 3

Denne dagen tar vi oss til nabobyen Castenedolo for et spennende vingårdsbesøk der vi starter med en sykkeltur i vinmarkene (væravhengig) og deretter får vi se vinkjelleren før vinsmaking og lett, kald lunsj. Vi fortsetter med vår buss til regionhovedstaden Brescia som har et vakkert middelaldersentrum, men som også har betydelige minnesmerker fra romertiden. Vi starter med å ta en kopp kaffe på en historisk kafé (ikke inkludert) for deretter sammen med reiselederen å se på de viktigste severdighetene i byens gamle sentrum.

Vi reiser deretter tilbake til hotellet der vi etter en stund skal delta på et matlagingskurs. Til middagen får vi nyte av våre egne retter fra matlagingskurset.


sirmione.jpg

Vi fortsetter til San Martino della Battaglia hvor det i 1859 sto et stort slag mellom Piemonte og Frankrike på den ene siden og Østerrike på den ande. Som et minne om slaget og de falne ble det bygget et høyt tårn på plassen. Før vi begir oss opp i tårnet for å nyte utsikten, skal vi spise en god lunsj på restauranten inntil. Mineralvann og ett glass vin er inkludert. Vi fortsetter til San Martino della Battaglia hvor det i 1859 sto et stort slag mellom Piemonte og Frankrike på den ene siden og Østerrike på den andre. Som et minne om slaget og de falne ble det bygget et høyt tårn på plassen. Før vi begir oss opp i tårnet for å nyte utsikten skal vi spise en god lunsj på restauranten inntil. Mineralvann og ett glass vin er inkludert.
Vi returnerer nå til Montichiari og promenerer til byens middelaldersentrum. Vi titter innom byens store domkirke. Senere tar vi oss opp til det imponerende Castello Bonoris som er en nøyaktig kopi av et middelalderslott bygget av en rik bankier helt på slutten av 1890-tallet. Kveldens middag på hotellet er en kald buffet.

DAG 4

Vi starter dagen ved å ta oss til byen Sirmione som ligger på en smal landtunge helt sør i Gardasjøen. Underveis vil reiselederen fortelle om byen og dens historie. Vi gjør deretter en rundvandring med reiselederen i denne fargerike byen.

 
San_Martino-tårnet.jpg

slott_i_Soave.jpg

DAG 5

Etter frokost begir vi oss til vinområdet Franciacorta som er kjent for å gjøre de beste musserende vinene i Italia. Vi gjør et opphold i Gussago der vi først skal prøvesmake Franciacortaviner ledsaget av en lett buffet på en vingård og deretter spasere opp til det nærliggende klostret Santissima di Gussiago fra 1400-tallet. Klostret omgis av en vakker park som vi tar oss tid til å se på.
Etter lunsj tar vi oss til det vakre landskapet rundt Lago d'Iseo – Iseosjøen og tar en kaffepause i byen Iseo (ikke inkl). Tilbake på hotellet får vi delta på en smaking av lokale olivenoljer. Så blir det avskjedsmiddag på lokal restaurant i Montichiari.

Bildet viser vårt hotell i Montechiari.


DAG 6

Etter frokost er det ledig tid fram til 12 da det serveres en lett, kald lunsj på hotellet. På ettermid¬dagen setter vi kursen mot flyplassen i Milano der vår avgang er klokka 17:05. I Oslo/Stavanger kl. 22.2/22.40

 Per Åsander er med som reiseleder.

Han er utdannet som sommelier ved AIS (Associazione Italiana Sommelier) og har arbeidet hos Vinmonopolet i mange år, bl.a. med vareopplæring, og er fortsatt reiseleder for flere av deres studieturer til Italia. 
Han snakker italiensk, og kjenner landet godt etter å ha arbeidet med landet i mer enn 20 år. Enogastronomi, dvs god mat og vin, står i fokus på disse turene.


Pris: kr. 14.700, enkeltromstillegg kr. 1500.

Fly fra Oslo, men vi har fem billetter fra Stavanger til en ekstrapris på kr. 500. Minimum 15 påmeldte.

Prisene kan bli justert i forhold til utviklingen av euroen. Depositum kr. 3000 blir fakturert ved påmelding. 

I reisen inngår:
Transfer fra og til flyplassen og buss under utfluktene som beskrevet i programmet
Fem netter på trestjerners hotell i Montichiari med frokost
1 middag og 2 kalde buffeter på hotellet – hvorav 1 lunsj
2 middager og 1 lunsj på restauranter
Matlagingskurs (rettene serveres til middagen)
Oljesmaking på hotellet
4 vingårdsbesøk med vinsmaking og lette buffeter
Inngangsbilletter til slottet i Soave, tårnet i San Martino della Battaglia og slottet i Montichiari 

Se utskriftsvennlig program her


Bestillingsskjema - Mat, vin og kultur i mangfoldige Lombardia

som i passet
ikke bruk +
gatenavn, postnummer, poststed
som i passet
Ønsker du tilslutningsbillett fra annen flyplass (ekstra)?