Cilento er provinsen fra Napoli og sørover. Vi bor ved Middelhavet sør for Salerno. Derfra tar vi utflukter. Vi besøker Amalfi, og de siste to dagene bor vi i Napoli.

Opplev greske templer og Pompei, båtliv og vinsmaking, gamle tradisjoner og en moderne bøffelfarm der de lager den berømte mozzarellaen.

Hotellet vårt, et fire stjernes hotell med god mat, ligger helt nede ved havet, og blir vår base mesteparten av uka; med komfort og hygge som ramme rundt interessante utflukter og late soldager.

Dette er turen for alle som elsker Italia og den italienske gjestfriheten.

 

DAG 1: Fly fra Stavanger/Oslo tidlig morgen via København til Napoli. Fra Napoli er det egen buss et par timer til hotellet vårt i Castellabate. Vi installerer oss. Middag på hotellet.

 
IMG_0475 (640 x 480).jpg

IMG_0487.JPG

2013-09-30 11.44.09 (640 x 480).jpg

IMG_0447.JPG

0K1zPqoZ.jpeg.jpg

IMG_0518.JPG
rgf_logo_jpg.jpg

DAG 2:

Etter frokost blir det egen buss til den arkeologiske parken i Paestum. Denne ligger bare en halv times kjøring unna. Der forteller Marianne om de gigantiske greske templene fra 600 f.Kr.

Denne dagen blir det også tid til besøk i den lille middelalderlandsbyen Castellabate. Lunsj der.

Middag på hotellet.


DAG 3:

Hvis været er fint, blir det båttur denne dagen. Ellers kan det bli bytte av dag. Båten starter nær S. Marco, og turen går sørover mot Palinuro. Ta med badetøy. Det blir medbragt lunsj enten i båten eller på en fin strand.

Alternativet til båttur er busstur opp i naturparken til et olivenpresseri med lunsj der.

Middag på hotellet.

 

DAG 4:

Denne dagen går turen opp i fjellene til en vingård. Det blir en tur i vinmarkene, besøk i vinkjelleren, vinsmaking og lett lunsj.

Middag på hotellet. 

DAG 5:

I denne delen av Italia fins det store bøffelfarmer. Bøflene blir melket, og av melken lages den kjente mozzarellaosten. Turen går med buss nordover mot Salerno, til et meieri som produserer mozzarellaost. Etterpå blir det lunsj på meieri-eiernes bøffelgård, eller i nærheten.

Middag på hotellet.

 

DAG 6:

Avreise nordover til Napoli, med hyggelig stopp i Amalfi. Besøk på hotel la Luna, der Ibsen bodde da han skrev ”Et dukkehjem”. Her blir det en forfriskning eller en aperitif.

Etterpå kan du rusle på egen hånd i Amalfis eneste gate,

Lunsj på egen hånd før bussen kjører videre over fjellet mot Napoli. Ankomst Napoli sen ettermiddag.

Napoli er pizzaens hjemby. Det blir pizzamiddag i byen.

 

DAG 7:

Før vi forlater Napoli må vi en liten tur til Pompei eller Herculanum med skandinavisk guide, som tar dere tilbake til Napolibukta år 79 e.Kr. (Les gjerne om det store utbruddet til Vesuv, det er skrevet en spennende krim om temaet i ”Pompei” av Robert Harris).

Lunsj i Pompei før tilbakereise til Napoli, guiden tar dere til et hyggelig sted. Ettermiddagen fri til å kikke på alt det vakre i denne byen. Avskjedsmiddag

Pris: kr. 17 900. Ekstra pr. rom for rom med havutsikt i S. Marco Castellabate: kr. 950,- Enkeltromstillegg kr. 2200.

Prisen inkluderer flyreise med alle avgifter, transport, hotellopphold med frokost, middag inkl. drikke (¼ vin og vann) alle dager. Alle utflukter, lunsj m drikke dag 2,3,4,5 og 7. Forfriskning i Amalfi. Programmet kan bli noe endret. Forbehold om og at euroen ikke stiger ytterligere. Vi tar forbehold om nok påmeldte.

Prisen inkluderer ikke: Tips, lunsj dag 6, mellommåltid for de som har behov for det.

PÅMELDINGSSKJEMA TIL SØR-ITALIA 9.-16 MAI 2020

NAVN *
NAVN
ikke bruk +
MEDREISENDES NAVN
MEDREISENDES NAVN
Ekstra kr. 950 pr. rom
Vi kan skaffe avreise fra annen flyplass mot tillegg. Det er Berg-Hansen som ordner med endring av flybillett. Kontakt i så fall Lilja, adr: lijo@berg-hansen.no