Cilento er provinsen fra Napoli og sørover. Denne turen tar deg med fly til Napoli. Derfra busser vi en-to timer sørover forbi Salerno til en liten kystby som heter S. Marco Castellabate. Her bor vi på et hotell ved sjøen med nydelig basseng de første fem dagene av oppholdet. Herfra tar vi utflukter til vinbonden oppe i fjellet, til sjøs, til de greske templene i Paestum og til et meieri som lager den kjente mozzarellaen av bøffelmelk. Vi skal og spise lunsj blant bøflene på en bøffelfarm.

De siste to dagene besøker vi Amalfi, Napoli og Pompei.

Opplev livet på landet, gamle tradisjoner, det mondene Amalfi og det yrende livet i Napoli.

Hotellet vårt, et fire stjernes hotell med god mat, ligger helt nede ved havet, og blir vår base mesteparten av uka; med komfort og hygge som ramme rundt interessante utflukter og late soldager.

Dette er turen for alle som elsker Italia og den italienske gjestfriheten.

 

DAG 1: Fly fra Stavanger/Oslo kl. 0600 via København til Napoli. I Napoli kl. 10.40. Fra Napoli er det egen buss et par timer til hotellet vårt i Castellabate. Vi installerer oss. Middag på hotellet.

 
IMG_1873.JPG

IMG_2949.JPG

vingård.jpg

IMG_2972.JPG

IMG_1562.JPG

IMG_3020.JPG
rgf_logo_jpg.jpg

DAG 2:

Etter frokost blir det egen buss ca 40 minutter til den arkeologiske parken i Paestum, en gresk-romersk by grunnlagt 600 år f. Kr. Byen har gigantiske greske templer, som er like flotte og intakte som dem i Hellas, men her går vi ikke i kø. Marianne er med og forteller om Paestum for 2500 år siden.

Denne dagen blir det også tid til besøk i den lille middelalderlandsbyen Castellabate. Lunsj der.

Middag på hotellet.






DAG 3:

Hvis været er fint, blir det båttur denne dagen. Ellers kan det bli bytte av dag. Båten starter nær S. Marco, og turen går sørover mot Palinuro. Ta med badetøy. Det blir medbragt lunsj enten i båten eller på en fin strand.

Alternativet til båttur er busstur opp i naturparken til et olivenpresseri med lunsj der.

Middag på hotellet.

 

DAG 4:

Denne dagen går turen opp i fjellene til en vingård. Det blir en tur i vinmarkene, besøk i vinkjelleren, vinsmaking og lett lunsj.

Om ettermiddagen kan du gå inn til den lille byen, bade i bassenget eller i havet, eller gå en liten tur langs havet.

Middag på hotellet.







 

DAG 5:

I denne delen av Italia fins det store bøffelfarmer. Bøflene blir melket, og av melken lages den kjente mozzarellaosten. Turen går med buss nordover mot Salerno, til et meieri som produserer mozzarellaost. Etterpå blir det lunsj på meieri-eiernes bøffelgård, eller i nærheten.

Middag på hotellet.

 

DAG 6:

Avreise nordover til Napoli, med hyggelig stopp i Amalfi. Besøk på hotel la Luna, der Ibsen bodde da han skrev ”Et dukkehjem”. Her blir det en forfriskning eller en aperitif.

Etterpå kan du rusle på egen hånd i Amalfis eneste gate,

Lunsj på egen hånd før bussen kjører videre over fjellet mot Napoli. Ankomst Napoli sen ettermiddag.

Napoli er pizzaens hjemby. Det blir pizzamiddag i byen.

 

DAG 7:

Før vi forlater Napoli må vi en liten tur til Pompei eller Herculanum med skandinavisk guide, som tar dere tilbake til Napolibukta år 79 e.Kr. (Les gjerne om det store utbruddet til Vesuv, det er skrevet en spennende krim om temaet i ”Pompei” av Robert Harris).

Lunsj i Pompei før tilbakereise til Napoli, guiden tar dere til et hyggelig sted. Ettermiddagen fri til å kikke på alt det vakre i denne byen. Avskjedsmiddag

DAG 8: Hjemreise fra Napoli kl. 11.30, i Oslo kl. 16.40, i Stavanger kl. 17.50.

Pris: kr. 17 900. Ekstra pr. rom for rom med havutsikt i S. Marco Castellabate: kr. 950,- Enkeltromstillegg kr. 2200.

Prisen inkluderer flyreise fra Oslo og Stavanger med alle avgifter, transport, hotellopphold med frokost, middag inkl. drikke (¼ vin og vann) alle dager. Alle utflukter, lunsj m drikke dag 2,3,4,5 og 7. Forfriskning i Amalfi. Programmet kan bli noe endret. Forbehold om og at euroen ikke stiger ytterligere. Vi tar forbehold om nok påmeldte.

Prisen inkluderer ikke: Tips, lunsj dag 6, mellommåltid for de som har behov for det.

PÅMELDINGSSKJEMA TIL SØR-ITALIA 9.-16 MAI 2020